vrijdag 2 juni 2017

Assemblee schrapt woorden minister Van der San die niet passen uit handelingen

'Kort lontje' binnen regering slikt zijn woorden met tegenzin in


De Nationale Assemblee zal woorden die gistermiddag zijn geuit door minister Eugene van der San van Justitie en Politie die niet passen, uit de handelingen verwijderen. Ook de online-versie van de vergadering wordt onder handen genomen. De bewindsman had tijdens het beantwoorden van vragen 'jo koe' gezegd tegen Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) die, net als andere oppositieleden, buiten de microfoon opmerkingen maakte, zo bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 2 juni 2017.

NDP-fractieleider André Misiekaba zei, dat oppositieleden bezig waren met uitlokking, maar dat de uitspraak van de minister niet geaccepteerd kon worden. Hij vroeg Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons, die de uitspraak niet goed gehoord had, om corrigerend op te treden. Dat deed zij, maar toen Van der San de woorden niet meteen terugnam, schorste Geerlings-Simons de vergadering. 

Bij de hervatting zei Van der San, dat als hij dingen gezegd heeft die niet passen, deze dan geschrapt kunnen worden en dat hij ze terug neemt.

 

VHP-fractieleider Chandrikapersad Santokhi voerde hierna aan, dat de minister het aan het parlement overlaat om te beoordelen wat geschrapt moet worden. Hij vroeg zich af of er nog wat zou overblijven van de toespraak van de minister.

Misiekaba zei na de schorsing, dat hij zijn interruptie was gestart met de mededeling, dat de oppositie zaken uitlokt. Hij was blij met de coöperatieve houding van de minister om zaken terug te brengen tot normale proporties. Misiekaba wees er verder op, dat te allen tijde respectvol met elkaar omgegaan dient te worden.

0 comments:

Een reactie plaatsen