donderdag 29 juni 2017

Assembleeleden Bouva (NDP) en Gajadien van de VHP op de bon geslingerd

Bouva overschrijdt maximum toegestane snelheid op Afobakaweg en moet rijbewijs inleveren

Gajadien negeert bewegwijzering in centrum Paramaribo, leest agente betweterig de les en voldoet boete van Srd 500 op advies advocaat


De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Melvin Bouva (NDP), is afgelopen zondag 25 juni, volgens de politie nogal tekeer gegaan tegen ambtenaren. Uit politieonderzoek, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag, donderdag 29 juni 2017, blijkt dat Bouva op die bewuste dag over de Afobakaweg reed. 

Op een gegeven moment werd hij door een MSD’er (Motor Surveillance Dienst) staande gehouden, omdat hij de maximumsnelheid had overschreden. De toegestane snelheid binnen dit gebied is 40 kilometer per uur, terwijl de vicevoorzitter van het parlement met een snelheid van 94 kilometer per uur reed.

In het belang van het onderzoek heeft de verbalisant, zoals het hoort - aldus het dagblad -, de auto-bescheiden van Bouva opgevraagd, waarop hij te keer zou zijn gegaan. Ondanks het feit dat hij tegenstribbelde, werd zijn rijbewijs toch ingevorderd.

Bouva bevestigt het geval en geeft aan, dat hij op dat moment in een vergadering zat en niet verder hierop in kon gaan. Met betrekking tot het feit of hij tekeer zou zijn gegaan, heeft hij geen woord gerept.

Behalve dit DNA-lid is ook DNA-lid Asiskumar Gajadien (VHP) recentelijk op de bon geslingerd. In verband met protestacties van de laatste dagen waren bepaalde straten omgelegd. Gajadien reed op die bewuste dag over de Lim A Po Straat. Omdat hij een bordje van bestemmingsverkeer op zijn weg zag, reed hij door.

Een agente vroeg waar hij naar toe moest. Omdat hij naast het gebouw van de RBC Bank moest zijn, gaf hij de agente zulks ook door. Gajadien zegt, dat toen hij ter plaatse kwam, hij evenwel van mening veranderde en is doorgereden. Hij werd toen staande gehouden door dezelfde politieagente. Zij vroeg naar zijn autobescheiden.

Gajadien vond, dat de agente misbruik maakte van haar macht. Hij deelde de agente dit ook mee. Als antwoord zei de agente, dat indien de overtreder ontevreden zou zijn, hij maar naar de rechter moest stappen.

Gajadien was op die bewuste dag met een ex-toppolitiefunctionaris in de auto. Hij heeft op dezelfde dag een brief geschreven naar de procureur-generaal over het gedrag van de agente. Hij kreeg voor deze overtreding een boete opgelegd van Srd 500. Na overleg met zijn advocaat heeft Gajadien geen zaak aangespannen. Hij heeft naderhand toch de boete betaald.

Gajadien heeft op advies van zijn raadsman de boete voldaan en de zaak gelaten voor wat het is.

0 comments:

Een reactie plaatsen