woensdag 14 juni 2017

Assembleeleden krijgen 15 juni antwoorden regering op 16 mei gestelde vragen

President Bouterse heeft maand de tijd gehad zijn antwoorden voor te bereiden


De regering zal na een maand De Nationale Assemblee morgen, donderdag 15 juni 2017, antwoorden op vragen die gesteld zijn op 16 mei..... Oppositie en coalitie hebben die dag vragen gesteld over onder andere de economische situatie, de onderhandelingen met Alcoa, de criminaliteit, volksgezondheid, het opzeggen van de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds, een crisisbeheersingsplan en de afbouw van subsidies.

President Desi Bouterse heeft de vragen aangehoord, maar gaf aan dat hij tijd nodig had om te antwoorden.

Veel vragen hadden te maken met de financieel-economische situatie. Minister Gillmore Hoefdraad was 16 mei niet aanwezig wegens weer eens een verblijf in een buitenland.

De president zou met De Nationale Assemblee afstemmen wanneer de regering antwoord zou geven op de vragen. De regering zal ook antwoord moeten geven op de voorbereidingen rond de invoering van de Bruto Toegevoegde Waarde (BTW). Volgens planning zou deze belastingvorm per januari 2018 worden geïntroduceerd. Aan de regering is ook de vraag gesteld over aanpak van corruptie en de CLAD-rapporten (Centrale Landsaccountantsdienst).

Er is in De Nationale Assemblee ook een pleidooi gehouden voor toerisme en behoud van de bossen.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen