dinsdag 27 juni 2017

Assembleeleden vragen regering meer aandacht te besteden aan sport en sporters

Recente prestatie Miguel van Assen leidt tot plotselinge aandacht politici voor steun sporters


Bij aanvang van de begrotingsbehandeling 2017 heeft De Nationale Assemblee dinsdag 27 juni 2017 een lans gebroken voor sport en sporterd/ Met parlementsvoorzitster Jennifer Geerlings-Simons in de voorhoede hebben volksvertegenwoordigers een ernstig beroep gedaan op de regering meer aandacht te besteden aan sport en sporters die bijzondere prestaties in het buitenland leveren bij het vertegenwoordigen van Suriname. Dit bericht de Ware Tijd.

De oproepen van de Assembleeleden waren gekoppeld aan felicitaties voor Miguel van Assen die afgelopen zondag met een nieuw Surinaams record Zuid-Amerikaans kampioen hinkstapspringen werd in Paraguay. 'Ik wil deze sporter van harte feliciteren en Suriname ook met dit resultaat en verwacht dat we dat ook duidelijk maken aan de sporters van ons die goede prestaties neerzetten', zei Geerlings-Simons.


Ook aan andere individuele sporters en nationale selecties die Suriname de afgelopen dagen op internationaal vlak hebben vertegenwoordigd en goed hebben gepresteerd werd hulde gebracht.
NDP-fractieleider André Misiekaba wees erop hoe moeilijk sporters het hebben, vooral financieel, wanneer ze het land moeten vertegenwoordigen tijdens internationale toernooien. De regering werd gevraagd hoe ze vanaf nu 'volle ondersteuning' aan Van Assen zal geven om zich voor te bereiden op de aanstaande grote toernooien zoals de Wereldkampioenschappen Atletiek en Olympische Spelen.

In dezelfde trant riep VHP-fractieleider Chandrikapersad Santokhi de regering op topsporters en sportorganisaties te ondersteunen om zich staande te houden. Hij zei, dat het vaak voorkomt dat sportteams of individuele sporters niet kunnen deelnemen aan buitenlandse evenementen en internationale competities omdat ze het geld daarvoor niet hebben. Andere fractieleiders sloten zich aan bij de oproepen aan de regering.

0 comments:

Een reactie plaatsen