woensdag 21 juni 2017

Assuria overvalt Huize Ashiana en omwonenden met bouw handelscentrum van tien verdiepingen

'Assuria is onbehoorlijk en heeft geen respect opgebracht om buurtbewoners op de hoogte te stellen'


Verzekeringsmaatschappij Assuria begint vrijdag met de bouw van een tien verdiepingen hoog pand, het hoogste gebouw ooit dat in Suriname zal worden gebouwd. Het wordt het handelscentrum Hermitage High Rise, achter onder andere bejaardencentrum Huize Ashiana. De bewoners van dit tehuis en omwonenden zijn woest, omdat ze nu pas de details kennen, aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 21 juni 2017. 

Al tijdens de constructiefase zal de rust in de omgeving verstoord worden, onder andere door het heien van 240 palen.

'Assuria is onbehoorlijk geweest en heeft niet het respect opgebracht om de buurtbewoners op de hoogte te stellen van haar plannen. Pas toen wij een advocaat in de arm namen om het bedrijf aan te schrijven heeft het besloten om een presentatie voor de bewoners te houden', zeiden enkele gebelgde buurtbewoners van de Recolaan, achter het tehuis waar het gebouw komt te staan.

Als enige oplossing ziet ze dat het tehuis, dat er al 36 jaar staat, verhuist naar een rustiger omgeving, 'maar, daarvoor heb je geld nodig'.

Stephen Smit, algemeen directeur van Assuria, heeft bevestigd dat er dinsdagavond een vergadering met de buurtbewoners zou zijn. Pas daarna zal het bedrijf naar buiten treden met informatie.

'Dit wordt een gigantische operatie. Ze zijn van plan 240 palen te heien. Dat zal vernietigend zijn voor onze huizen. Ons woongenot en rust zijn straks helemaal weg wanneer de bouwwerkzaamheden op volle toeren draaien. Zo hoort het niet in een geciviliseerde samenleving. Dit is beschamend van een grote onderneming als Assuria', alsdus de buurtbewoners.

Ze zeggen dat de verzekeringsgigant al twee jaren met deze plannen bezig is. 'Als het bedrijf ons vanaf het begin over zijn plannen had geïnformeerd, zouden wij proberen om te verkopen en vertrekken.' De mensen verwachten gecompenseerd te worden door de maatschappij en zijn bereid om desnoods via de rechter 'tot het bittere eind te strijden'.

0 comments:

Een reactie plaatsen