donderdag 29 juni 2017

Auto rijdt in op paleis Braziliaanse president Temer

Minderjarige jongen rijdt met zijn auto door het toegangshek


Een minderjarige jongen is gisteren met een auto ingereden op het presidentieel paleis van de Braziliaanse president Michel Temer in de hoofdstad Brasilia. Veiligheidsdiensten hebben de dader gearresteerd. Temer zelf bevond zich op dat moment in zijn andere residentie. 

De jongen reed met zijn auto door het toegangshek. Bewakers vuurden eerst waarschuwingsschoten af, maar toen duidelijk werd dat de auto niet van plan was te stoppen werd gericht geschoten. De auto kwam op het complex tot stilstand, waarop de dader kon worden ingerekend. Hij raakte niet gewond. Op beelden van lokale media is te zien dat een wit hek op de grond ligt, naast kogelhulzen.

Temer heeft de G20-top in Hamburg, die volgende week plaatsvindt, afgezegd. De president wil omwille van de binnenlandse politieke perikelen liever in eigen land blijven, schrijven Braziliaanse media.

De president ligt zwaar onder vuur in Brazilië. De hoogste aanklager heeft maandag de president aangeklaagd voor het aannemen van steekpenningen, maar het parlement beslist of hij ook effectief vervolgd kan worden. Voor het opheffen van zijn immuniteit is een tweederdemeerderheid nodig. Zelf zegt Temer dat er geen bewijzen zijn.

(Red. De Surinaamse Krant/Belga/Reuters/Volkskrant)

0 comments:

Een reactie plaatsen