dinsdag 20 juni 2017

Autoriteiten vallen activiste Maisha Neus op moment van protest lastig over vergunning

Maisha Neus moet toch vergunning aanvragen voor haar actie voor het kind


Een kleine groep mensen, aldus Starnieuws, is afgekomen op het protest vanochtend, dinsdag 20 juni 2017,van Maisha Neus om aandacht te vragen voor de kindertehuizen, die hun hoofd niet boven water kunnen houden. Maar, op een gegeven moment kwamen agenten van het bureau Keizerstraat bij het Vlaggenplein opdagen, die Neus voorhielden dat zij een vergunning nodig heeft om te protesteren. Waarom zij Neus pas op het laatste moment, op de ochtend van haar actie, hebben benaderd en niet eerder is niet bekend.

Haar werd gevraagd om mee te komen naar het politiebureau. Zij gaf hier gehoor aan. Neus zei, dat zij geen vergunning meer wil aanvragen, omdat er steeds wijzigingen in worden aangebracht of mensen die willen demonstreren krijgen een andere plek toegewezen. Eerder kon er gewoon geprotesteerd worden zonder vergunning.


Zij is van plan te blijven protesteren totdat de regering over de brug komt en de subsidie geeft aan de tehuizen. Neus was al bezig geld in te zamelen voor Nos Kasitas. Nu zijn Huize Betheljada en Kinderhuis Arya Dewaker erbij gekomen. De activiste benadrukt. dat als de leiding van tehuizen niet zouden deugen, deze vervangen dienen te worden. Maar. het kan niet zo zijn dat de kinderen gedupeerd worden. Zij vindt dat er een duurzame oplossing moet worden gevonden.

Neus blijft erbij dat de regering niet deugt en op moet stappen.

Bij het politiebureau werd haar uitgelegd dat het beter is om een vergunning aan te vragen. De politie is bereid haar te begeleiden bij dit proces. Samen met politie-inspecteur Krishnakoemar Binda is Neus naar de districtscommissaris gegaan om de vergunning in orde te maken. Zij werd begeleid door enkele personen die deelnemen aan haar protestactie.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)


0 comments:

Een reactie plaatsen