vrijdag 9 juni 2017

Belangenorganisatie Veerboten in Commewijne: 'Wij gaan nu in beraad'

Minister Miranda: 'Boothouders moeten rustig wachten, we hebben een schema en zullen ook met hun praten'


'We zullen de samenleving zeker niet in de steek laten en haar degelijk melden welk actiemodel wij zullen hanteren. Wij gaan nu in beraad, omdat wij ook zijn getroffen door de financiële crisis.' Dit meldde de Belangenorganisatie Veerboten in Commewijne donderdag in een persbericht, aldus vandaag, vrijdag 9 juni 2017, de Ware Tijd. 

De boothouders zijn teleurgesteld, omdat ze nog niet zijn uitgenodigd door de minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT en C) om te praten over tariefaanpassing en achterstallige brandstofsubsidie. Zij hebben geruime tijd geleden de bewindsman hiervoor schriftelijk benaderd.

'Het is meer dan duidelijk, dat wat wij doen, geen vorm is van chantage, maar wij moeten wat doen aan onze situatie. Stil zitten en wachten op onze beurt geeft geen hoop. Jammer genoeg worden wij nu gedwongen om andere modellen te gebruiken, wat onze organisatie altijd heeft afgekeurd.'

Minister Jerry Miranda zegt in een reactie, dat het ministerie momenteel om de tafel zit met onder andere de Organisatie van Bushouders in Suriname over tariefaanpassing. 'De boothouders moeten rustig wachten. We hebben een schema en zullen ook met hun praten', maar hij wil niet zeggen wanneer.

0 comments:

Een reactie plaatsen