dinsdag 13 juni 2017

Benzineprijs onaangekondigd fors verhoogd....

Literprijs bij SOL en Roy Boedhoe Enterprises omhoog met Srd 0,31 naar Srd 6,34

Bij Gow2 is prijs met Srd 0,18 cent verhoogd, naar Srd 6,11


Starnieuws meldt vanmiddag, dinsdag 13 juni 2017, dat pomphouders en consumenten rond het middaguur opgeschrikt met een behoorlijke verhoging van de prijs van benzine. Bij SOL en Roy Boedhoe Enterprises vloog de prijs van ongelode benzine met 31 cent voor een liter de lucht in. Bij deze twee pompen moet Srd 6,34 neergeteld worden voor een liter benzine. De prijs bij Gow2 is met 18 cent verhoogd. Een liter benzine kost bij Gow2 Srd 6,11. 

Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond (SSEB), zegt onaangenaam verrast te zijn met de plotselinge verhoging. Het kan er bij haar niet in waarom de oliemaatschappijen niet eerder kunnen melden, dat de prijs wordt aangepast. Dan zijn de pomphouders en klanten beter voorbereid. Nu moest de verkoop gestaakt worden om de pompprijzen aan te passen.

Jankie vindt dat de argumenten van veiligheid vergezocht zijn. Wanneer de pomphouders tijdig weten dat de prijs aangepast zal worden, kunnen voorzorgsmaatregelen getroffen worden door extra personeel in te zetten.

Veel maatschappijen die bestellingen hadden geplaatst tegen de oude prijs, zijn ook niet geholpen. Klanten die geconfronteerd zijn met de enorme verhoging, zijn niet te spreken over de gang van zaken.

0 comments:

Een reactie plaatsen