zaterdag 17 juni 2017

Betere beveiliging voor ambassadeur van St. Vincent & the Grenadines, Andreas Wickham, in Venezuela

Graffiti op muur woning ambassadeur aangebracht: 'Ambassade mede schuldig aan de dictatuur'

(Bron foto: website regering St. Vincent and the Grenadines)

Venezolaanse ambtenaren zeggen, dat ze voor betere veiligheid zullen zorgen nadat de woning van de ambassadeur van St. Vincent & the Grenadines, Andreas Wickham, was gevandaliseerd. De persoonlijke beveiliging zal worden verhoogd voor de ambassadeur. Op de woning is graffiti aangebracht waarin Wickham wordt beschuldigd van 'medeplichtigheid aan de dictatuur', aldus TeleSUR vandaag, zaterdag 17 juni 2017.

Tijdens een vergadering in het parlement, dinsdagavond, kondigde premier Ralph Gonsalves nieuwe maatregelen aan voor de veiligheid van de ambassadeur, terwijl hij de daad van agressie als een schending van het Verdrag van Wenen bestempelde, dat de bescherming van diplomaten en hun gebouwen dicteert.

'Op vrijdagavond, toen hij naar huis ging, zag hij en het was hem gemeld, dat op een muur aan de achterkant van de woning in het Spaans de woorden 'Ambassade mede schuldig aan de dictatuur' waren geschreven - graffiti in vetgedrukt rood', zei de premier in het parlement.

Het incident, dat op 9 juni plaatsvond, blijkt in de namiddag te zijn gevolgd door een kleine groep mensen die langs het huis ging, slaand op de omheining en schreeuwend. Wickham en zijn vrouw Yvette meldden deze aanval meteen aan de Venezolaanse autoriteiten. Gonsalves werd later geïnformeerd door zowel Wickham als de minister van Buitenlandse Zaken, de heer Louis Straker.

'Het is duidelijk dat er een aantal personen is, dat zich verzet tegen de houding van de regering van St. Vincent & the Grenadines om in binnen CARICOM-verband het voortouw te nemen om het beginsel van soevereiniteit en onafhankelijkheid van een staat te verdedigen en het principe van niet-inmenging en non-interventie in de internationale zaken van een land', aldus de premier.

Volgens Gonsalves is de ambassadeur niet geïntimideerd door het incident en begrijpt dat de aanval de positie van St. Vincent & the Grenadines binnen Venezuela niet zal veranderen.

Op maandag ontmoette Gonsalves de minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela Delcy Rodriguez om het juiste niveau van veiligheid voor de ambassadeur te bieden.

Ter informatie:(Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR)

0 comments:

Een reactie plaatsen