maandag 19 juni 2017

BID Team onderschept 7 kilo cocaïne in vloeibare vorm in body lotions en vijf spuitbussen

Verdachte 41-jarige man beweert niet van de drugs te hebben weten

Leiding BID-Team doet dringend beroep op alle reizigers om zelf bagage/koffer in te pakken


De 41-jarige G.R. is, naar vandaag, maandag 19 juni 2017, pas door het Korps Politie Suriname is bekendgemaakt, woensdag 14 juni door het Bestrijding Internationale Drugshandel (BID) Team op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden. De man stond op het punt naar Nederland terug te keren. 

Bij het visiteren van zijn bagage stuitten agenten op een aantal pakketten, die volgens zijn verklaring zouden worden afgestaan aan iemand op Schiphol. In de pakketten zaten body lotions en vijf spuitbussen. Bij onderzoek ontdekte het onderzoeksteam dat deze spullen gevuld waren met cocaïne in vloeibare vorm, met een totaal gewicht van iets meer dan 7 kilo.

R. werd meteen aangehouden, en verklaarde niet te weten wat er in de spuitbussen en body lotions zat. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie werd hij in verzekering gesteld. Het verdere onderzoek is overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade. De vermoedelijke ronselaar en verstrekker zijn naderhand aangehouden door de afdeling Narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname.

De leiding van het BID-Team doet een dringend beroep op alle reizigers om zelf bagage/koffer in te pakken. Verder is het een heel groot risico om spullen voor derden mee te nemen naar het buitenland. Reizigers worden bij wet volledig verantwoordelijk gesteld voor de inhoud van elk bagage die zij meevoeren.

0 comments:

Een reactie plaatsen