dinsdag 20 juni 2017

Bij verrassingsactie districtscommissaris Pansa van Brokopondo Dominicaanse vrouwen te Brownsweg aangehouden

Vrouwen overgedragen aan afdeling Trafficking in Persons van Korps Politie Suriname

Bij actie is slechts één meerderjarige Surinaamse aangetroffen


Districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Brokopondo heeft gisteren een verrassingsactie uitgevoerd bij enkele verblijven in Brownsweg. Bij een 'vakantieoord' bleken zich Dominicaanse vrouwen op te houden. De politie, die deel uitmaakte van de delegatie, heeft een onderzoek ingesteld. 

Pansa zegt vandaag, dinsdag 20 juni 2017, op Starnieuws dat van zeven vrouwen de verblijfsvergunningen niet in orde waren. Enkelen hadden ook geen paspoort. De vrouwen zijn wegens illegaal verblijf aangehouden. Zij zijn door de politie van Brownsweg overgebracht naar Paramaribo en overgedragen aan de afdeling Trafficking in Persons.

Uit hun gegevens blijkt.dat zij zich in eigen land opgegeven hebben als studenten. De districtscommissaris zegt, dat de politie het verdere onderzoek verricht. Zij heeft geen Surinaamse meisjes aangetroffen ter plekke.

Pansa was met een delegatie in het gebied voor inspectie van een brug die afgesloten moest worden. Daarna besloot zij om enkele verblijven aan te doen. Brownsweg heeft extra aandacht nodig, zegt Pansa. Veel mensen van de dorpen werken op de goudvelden. Er zijn ook geluiden, dat jonge meisjes hun diensten aanbieden aan goudzoekers. Bij de inval, die overdag plaatsvond, is slechts een meerderjarige Surinaamse aangetroffen. 'Wij blijven de zaak monitoren.'

0 comments:

Een reactie plaatsen