zaterdag 3 juni 2017

Boedhoe begrijpt prijsverschil tussen liter benzine GOw2 en SOL niet

'Het is ongelofelijk dat het verschil zo groot is, het verschil vind ik abnormaal'


De benzineprijzen hebben op 31 mei 2017 op de lokale markt voor pomphouders een onbegrijpelijke wending aangenomen. De pompprijzen per liter bij GOw2 voor unleaded zijn van Srd 5.99 verlaagd naar Srd 5.82. De prijs bij SOL is echter voor unleaded op Srd 6.03 gebleven. GOw2 en SOL verschillen hiermee bij hun unleaded prijs met 21 centen. 

Roy Boedhoe, één van de grootste retailers van SOL, zegt vandaag, zaterdag 3 juni 2017, in het Dagbld Suriname geen idee te hebben hoe het komt dat er zo een groot verschil is ontstaan bij de laatste prijsvorming.

'Het is ongelofelijk dat het verschil zo groot is. Het verschil vind ik abnormaal. De Staat bepaalt de prijzen. De Staat keurt goed. De maatschappij vraagt aan Handel, Industrie en Toerisme toestemming om de prijzen vast te stellen. Het laatste woord ligt toch bij HI&T. Het ministerie keurt de prijs aan de hand van de facturen die je hebt ingediend', stelt Boedhoe.

De retailer kan zich niet vinden in het verschil. SOL krijgt wekelijks, aan de hand van de vraag, twee ladingen. 'Misschien moeten wij onze marge even inleveren om te kunnen concurreren', zegt Boedhoe. Hij kijkt uit naar wat de importeur zal doen.

Boedhoe moet wel opmerken, dat er ondanks het verschil in prijs, geen verschil te merken is in zijn afzet op de markt. Het tankgedrag van de gemiddelde Surinamer zou volgens Boedhoe hier de reden van zijn. Iemand die bijvoorbeeld Srd 50 zou willen tanken, krijgt bij GOw2 momenteel 8.59 liter. De zelfde 8.59 liter scheelt de consument bij SOL Srd 1,80. Boedhoe meent dat voor zulke minieme bedragen de consument niet enkele kilometers extra zal rijden om bijvoorbeeld bij een GOw2-station te tanken.

0 comments:

Een reactie plaatsen