dinsdag 27 juni 2017

Bonden spreken dreigende taal richting regering

'Geen spoedige structurele oplossingen voor nijpende vraagstukken kan voedingsbodem zijn voor conflicten'


De Raad van Vakcentrales in Suriname (RaVakSur), de Bond van Leraren (BvL), de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) en de Bond van Personeel bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur hebben vanochtend, dinsdag 27 juni 2017, tijdens een persconferentie een waarschuwingssignaal afgegeven aan de regering, aldus de Ware Tijd.

De bonden ‘dreigen’ dat als er niet snel gezorgd wordt voor structurele oplossingen voor verschillende nijpende vraagstukken, dat ‘funeste gevolgen’ kan hebben en een voedingsbodem kan zijn voor conflicten.

Vertegenwoordigers van genoemde vakbondsorganisaties hebben tal van sectoren opgesomd, waarin ze verbetering wensen te zien. Het gaat om de gezondheidszorg, het onderwijs, de ontwikkeling rondom de totstandkoming van de brandstofprijs en de herstructurering van het belastingsysteem. Er is op elk van deze onderwerpen uitgebreid ingegaan.

Vakbondsleider Robby Berenstein van C-47 zei in het bondsgebouw, dat de vakbonden hiermee willen aantonen dat er 'nog wel degelijk sprake is van een crisis'. Er is geen specifieke tijdslimiet gegeven aan de regering om te zorgen voor structurele oplossingen. Berenstein zei desgevraagd dat elk moment de vlam in de pan kan slaan. 'Zaken mogen niet al te lang duren.' Wat de funeste gevolgen zullen zijn werd, aldus de Ware Tijd, niet specifiek gedefinieerd.

0 comments:

Een reactie plaatsen