woensdag 21 juni 2017

'Brazilië is een van de belangrijkste partners van Rusland in Latijns-Amerika'

Russische president Vladimir Poetin spreekt met Braziliaans collega Temer


Brazilië is een van de belangrijkste partners van Rusland in Latijns-Amerika, zei de Russische president Vladimir Poetin vandaag, woensdag 21 juni 2017, aldus het Russisch persbureau tASS. 'Brazilië is zonder twijfel een van onze prioriteit en belangrijkste partners in Latijns-Amerika', zei de Russische leider toen hij in het Kremlin met de Braziliaanse president Michel Temer sprak (zie foto - Bron: Sergei Karpukhin).

De bilaterale handel daalde in 2016, 'maar de groei is in de eerste vier maanden van dit jaar al 30% overschreden', zei Putin.De Russische leider stelde voor om verschillende gebieden van samenwerking tussen Rusland en Brazilië te bespreken. Hij merkte speciaal op, dat Rusland en Brazilië in verschillende internationale organisaties actief zijn, in de eerste plaats in BRICS (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika), de toonaangevende opkomende markteconomieën ter wereld.

Terwijl hij Temer begroette, merkte Poetin op dat ze dinsdag een goede avond hadden gehad. Beide leiders hebben het Bolshoi Theater bezocht om een ​​gala concert bij te wonen van de winnaars van het 13e International Ballet Competition and Contest of Choreographers.

Vanochtend had de Braziliaanse president een ontmoeting met de Russische premier Dmitrij Medvedev en andere bijeenkomsten staan nog op het programma.

'Er is een mogelijkheid om over alle gebieden van onze interactie te praten', zei de Russische president. Zoals Poetin heeft gezegd, hebben de betrekkingen tussen Rusland en Brazilië 'diepe wortels en het volgende jaar zal 190 jaar markeren sinds beide landen diplomatieke betrekkingen zijn gestart.'

(Red. De Surinaamse Krant/TASS/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen