donderdag 15 juni 2017

C-47-voorzitter Berenstein gelooft niet in stabilisatie economie uiterlijk 2018

'De moeilijkste dagen zijn nog lang niet voorbij'


C-47-voorzitter Robby Berenstein gelooft niet dat de financieel-economische situatie uiterlijk 2018 zal stabiliseren en dat de economie van het land tegen die tijd een enorme groei zal vertonen. Berenstein voert aan dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en coalitieleider André Misiekaba (NDP) het volk een heleboel geweldigheid in de komende periode hebben beloofd. Nuchter bekeken, denkt hij dat deze zaken nog ver van mogelijk zijn. 

'Niets van deze beloftes zijn waar. Met de steeds opkomende verhogingen ziet de samenleving zo zoetjes aan, dat de moeilijkste dagen nog lang niet voorbij zijn. Wij hopen daarom, dat de samenleving met beide benen weer op de grond gaat staan. Wij zullen de mensen ervan bewust maken dat wij nog hard in de crisis leven', zegt de C-47-voorman vandaag, donderdag 15 juni 2017, in het Dagblad Suriname.

Hoefdraad zei enkele weken geleden in De Nationale Assemblee (DNA), dat de wisselkoers een vrij stabiel niveau heeft. Vooral de Amerikaanse dollarkoers bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) ligt al geruime tijd op Srd 7,85. Berenstein vraagt zich af over welke stabiliteit de bewindsman het had. Volgens de vakbondsleider kan pas over stabiliteit worden gesproken als deze duurzaam is.

0 comments:

Een reactie plaatsen