maandag 12 juni 2017

Colombiaanse piloot met cocaïne aangehouden in hotel in Mumbai, India

Twee dagen eerder werd 38-jarige Boliviaanse met cocaïne te Mumbai opgepaktAmbtenaren van het Nationale Bureau voor Narcotica (NCB) hebben een piloot uit Colombia in een hotel in het zuiden van Mumbai gearresteerd met een enorme hoeveelheid cocaïne. Hij was naar Mumbai gereisd vanuit Panama via Addis Ababa. Dit was hun tweede grote vangst van drugshandelaars binnen drie dagen, zo berichten vandaag, maandag 12 juni 2017, onder andere de Indiase nieuwswebsites India.com, The Asian Age en Mid-Day (zie onderaan).

De beschuldigde, geïdentificeerd als Freedy Trujillo Renteria (32), bezocht India drie keer eerder India en werd zaterdag gearresteerd. De NCB nam 6 kilo cocaïnetin beslag. Zoals bericht door Mid-Day, hebben NCB-bronnen gezegd, dat Renteria 12 pakketten cocaïne tussen witschuim had verborgen in de binnenste lagen van twee laptoptassen. Hij was in India op een toeristenvisum aangekomen en is onderdeel van een internationale drugsorganisatie, aldus een senior NCB-ambtenaar in Mid-Day.

'De cocaïne die bij hem in beslag is genomen, is van hoge kwaliteit. Zijn ondervraging heeft de namen van een paar andere verdachten opgeleverd. Verder onderzoek naar de zaak is gaande', zei de senior NCB-ambtenaar. De NCB is van mening, dat Renteria tijdens zijn eerdere bezoeken aan India in het land ook cocaïne zou kunnen hebben binnengesmokkeld. Echter, hij heeft dat ontkend en zei daarvan geen idee te hebben.

Zoals in Mid-Day word aangegeven, is er een mogelijkheid, dat de aanhouding van de Boliviaanse
Melger Claudia, 38, die werd gearresteerd met 3.25 kilo cocaïne in haar bezit op de internationale luchthaven, verband houdt met de zaak van de Colombiaan.. Zij was ook aangekomen uit Addis Ababa.

(Red. De Surinaamse Krant/India.com/Mid-Day/The Asian Age)


Mumbai Crime: Colombian caught with cocaine worth Rs 36 crore

0 comments:

Een reactie plaatsen