woensdag 7 juni 2017

Commissariaat Para herdenkt SLM-vliegramp van 7 juni 1989

Grootste vliegtuigramp in Surinaamse geschiedenis kostte 176 mensen het leven


De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, heeft vanmorgen, woensdag 7 juni 2017, bloemen gelegd bij het monument van de SLM-vliegramp ter nagedachtenis aan de gevallenen op deze dag in 1989 (zie foto - Bron: Commissariaat Para). Eerder werd de omgeving schoongemaakt en het monument opgepoetst door het commissariaat. 

Op de plek waar het monument staat is 28 jaar terug een Douglas DC8 Super 62 neergestort. Jurel zei, dat lering getrokken moet worden uit wat zich heeft plaatsgevonden en hopen dat dit zich nooit meer voordoet.

Hij wenste alle nabestaanden heel veel sterkte toe.

De grootste vliegtuigramp in de Surinaamse geschiedenis kostte 176 mensen het leven, onder wie de voltallige bemanning van de SLM. Er waren 11 overlevenden.

De passagiers waren voornamelijk Surinaamse Nederlanders die een bezoek wilden brengen aan familie. Voorts zat een deel van het Kleurrijk Elftal dat in Suriname in een voetbaltoernooi zou uitkomen in het vliegtuig. Verder behoorden ook de leden van het orkestje de Draver Boys, dat het elftal vaak begeleidde, tot de passagiers.


0 comments:

Een reactie plaatsen