donderdag 8 juni 2017

Commissariaat Para pakt met OWTenC wateroverlast rond Suralcoweg aan

Afvoertrenzen worden in hun volle lengte opgehaald en loostrenzen uitgediept 


Het districtscommissariaat Para bericht vandaag, donderdag 8 juni 2017, dat de waterhuishouding van het Spoilareagebied in de Suralcoweg in opdracht van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTenC) wordt aangepakt. 

De loostrenzen worden uitgediept en verbonden met het Tawajariekanaal. Het betreft een nieuw woongebied, waardoor de droge als de natte infrastructuur nog niet is wat het wezen moet. Het gebied heeft ook geen stroom- en wateraansluiting.

Voor een vlotte doorstroming worden ook duikers geplaatst onder de Schuurzandweg en de Kraskawweg. Beide wegen worden gedreigd met wegafspoeling op laaggelegen plekken.

De afvoertrenzen van de Suralcoweg worden ook in hun volle lengte opgehaald. Main Transport NV is namens OWTenC belast met de werkzaamheden.

Huishoudens hebben wateroverlast en de kostgronden van landbouwers in het gebied lopen telkens onder water. Door een enorme breuk in de Schuurzandweg is er geen toegang meer voor voertuigen. Ongeveer 50 gezinnen hebben hun intrek genomen in dit gebied, terwijl voor een groot deel van de 200 bouwkavels, reeds bereidverklaringen zijn uitgegeven door het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer.

0 comments:

Een reactie plaatsen