woensdag 28 juni 2017

Curaçaos grootste tennisheld Isaias ‘Iyo’ Pimentel (84) overleden

In 1961 bereikte Pimentel de kwartfinales op Wimbledon


Curaçaos grootste tennisheld Isaias ‘Iyo’ Pimentel (zie foto - Bron: tennisarchives.com) is maandagavond op 84-jarige leeftijd overleden. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 28 juni 2017.

Pimentel speelde in de jaren vijftig en zestig in alle belangrijke toernooien in de wereld. In 1961 bereikte hij de kwartfinales op Wimbledon. Pimentel wordt in 1933 op Curaçao geboren, maar houdt de Venezolaanse nationaliteit. Hij is tien jaar oud als hij van hout zijn eigen racket maakt.

Tennissen is in die tijd een elitesport en een gekleurde jongen komt niet zomaar binnen bij de Curaçao Sport Club (CSC), dan nog in Scharloo. Maar Iyo lukt het wel. 'Met dat eigen racket speelde hij steeds ballen terug over het hek en toen mocht hij een keertje binnenkomen', zegt tennistrainer, scheidsrechter en vooral goede vriend Juni Engelhardt.

'Al heel snel won hij van iedereen.' Drie jaar later is de jonge Iyo kampioen van Curaçao en blijft dat ook drie keer op rij. Op zijn zeventiende vertegenwoordigt hij Curaçao in Guatemala en daarna gaat het als een speer met de talentvolle tennisser.

(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Delpher Kranten)

0 comments:

Een reactie plaatsen