dinsdag 6 juni 2017

DA'91/SPA: 'Van der San gevaar voor veiligheid burgers en ons land als geheel'

'President Bouterse moet bewindsman onmiddellijk vragen portefeuille ter beschikking te stellen'


Na de VHP verwachten ook DA’91 en SPA, dat president Bouterse de bewindsman van Justitie en Politie Eugene van der San onmiddellijk ontslaat. Van der San vormt volgens de twee buitenparlementaire oppositiepartijen een gevaar voor de veiligheid van de burgers en ons land als geheel. 

SPA en DA’91 stellen maandag 5 juni 2017 in een persbericht 'met stijgende verbazing en ontzetting' de presentaties van de huidige minister van Justitie en Politie gedurende de afgelopen dagen gevolgd. Mocht het zo zijn, dat de president in het 'wangedrag' van de bewindsman vorige week in het parlement en op de persconferentie van vandaag niet voldoende aanleiding zou kunnen vinden om het onmiddellijk ontslag van de minister te eisen, dan zijn er volgens de twee politieke partijen toch voldoende gronden voor.

'Het gevaar dat deze persoon als minister van Justitie en Politie vormt voor de veiligheid van de burgers en ons land als geheel kwalificeert in ruime mate om onmiddellijk de portefeuille van minister van Justitie en Politie terug te vorderen. Wanneer de minister vandaag te kennen geeft dat hij zich niet zal onderwerpen aan meer dan strikt vereist in de wet en reglementen van de DNA, doch niet aan gebruiken, gewoonten en de ongeschreven regels van algemeen norm en beschaving dan is dit een ernstige en onacceptabele tekortkoming voor iemand die een dergelijk hoog instituut van staat vertolkt', stellen SPA en DA'91 verder.

'Met zijn uitlatingen en gedrag heeft Van der San zichzelf gediskwalificeerd om het ambt van minister van Justitie en Politie langer te bekleden', stellen de partijen.

Geëist wordt, dat president Bouterse de bewindsman vraagt onmiddellijk zijn portefeuille ter beschikking te stellen. Tijdens de persconferentie stelde Van der San onder andere, dat nationaal veiligheidsadviseur Melvin Linscheer met VHP-leider Chandrikapersad Santokhi, die hij als vijand typeerde, samenspant om zijn beleid te dwarsbomen.

0 comments:

Een reactie plaatsen