woensdag 14 juni 2017

Daihatsu overweegt sprong met export naar Brazilië

Brazilië zou van kleine auto's houden


Daihatsu heeft zich in de afgelopen jaren uit steeds meer landen en regio’s, waaronder Europa, teruggetrokken. Nu overweegt het merk juist een nieuwe exportmarkt: Brazilië. Ongunstige wisselkoersen en een groeiende concurrentie in het onderste deel van de automarkt dwongen Daihatsu de afgelopen jaren om steeds meer landen vaarwel te zeggen. 

In Brazilië is de honger naar kleine auto's kennelijk niet te stillen, wat volgens persbureau Reuters, aldus vandaag, woensdag 14 juni 2017, autoweek.nl, reden is voor Daihatsu om een komst naar dat land te overwegen.

Moederbedrijf Toyota is op dit moment alleen onder de eigen merknaam actief in Brazilië, dat in de top 10 van grootste automarkten ter wereld staat. Het tweede autoconcern ter wereld heeft er een marktaandeel van zo'n 9 procent. Dat zouden de Japanners graag vergroten door Daihatsu, traditioneel sterk in kleine auto's, aan de Brazilianen voor te schotelen.

Die introductie is er in ieder geval relatief makkelijk te realiseren, want in de buurlanden Colombia, Bolivia en Paraguay is het merk al wel actief. Het kleinste model dat Toyota nu voert in Brazilië is de Etios, een auto die qua formaat vergelijkbaar is met de Yaris maar daar verder niets mee te maken heeft. Fabrikanten kiezen in Brazilië vaker voor een afwijkend modellengamma, dus hierin is Toyota niet uniek.

0 comments:

Een reactie plaatsen