dinsdag 13 juni 2017

De MAS wil een regionaal hydrografisch bureau met zetel in Suriname

'De CARICOM-landen moeten een politiek besluit nemen en wij moeten gaan lobbyen'


'We streven naar een regionaal hydrografisch bureau met Suriname als centrum. We proberen de politiek achter ons te krijgen, zodat het onderwerp op de agenda van de CARICOM komt. Met de deskundigen en het instrumentarium dat we hebben kunnen wij andere landen helpen', aldus Michel Amafo, directeur van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS). 

Deze organisatie is gastheer van de negende vergadering van de Interregionale Coördinatie Commissie die gisteren is geopend en morgen wordt afgesloten, zo bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 13 juni 2017.

Een belangrijke doelstelling van de commissie is om de samenwerking bij hydrografische activiteiten te versterken tussen de lidstaten op regionale basis en tussen de regio's in het bijzonder in onder meer capaciteitsopbouw, onderwijs en training.

De MAS praat momenteel met de ministeries van Openbare Werken, Transport en Communicatie en Buitenlandse Zaken om het initiatief van het regionaal hydrografisch bureau te bespreken binnen de CARICOM. 'Suriname kan het coördineren, maar de landen moeten een politiek besluit nemen en wij moeten gaan lobbyen.'

Amafo zegt, dat eerder dit jaar tijdens een workshop op Barbados een resolutie is aangenomen om een studie te doen over een regionaal hydrografische bureau. 'We moeten zaken samen doen en geen eilandjes creëren', zegt hij verwijzend naar samenwerkingsverbanden van Europese landen.

Hij wijst erop dat Suriname in vergelijking met andere landen goede zaken doet op hydrografisch gebied. 'We willen de landen op het niveau brengen dat ze voldoen aan de internationale verplichtingen', aldus Amafo.

0 comments:

Een reactie plaatsen