donderdag 15 juni 2017

De SLM Boeing 737-300 vliegt weer na herstel schade door 'bird strike'

Toestel mocht na de schade zondag niet vertrekken uit Curaçao


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) onderhoudt vanaf vandaag, donderdag 15 juni 2017, weer met haar eigen toestel, de Boeing 737-300, de regionale route. Het toestel heeft zondag na vertrek uit Trinidad & Tobago onderweg naar Curaçao een 'bird strike' gehad. 

Tijdens de inspectie bleek dat drie van de motorblades van één van de twee motoren waren beschadigd.

SLM-directeur Robbi Lachmising zegt op Starnieuws, dat de schade is meegevallen, maar dat het veel tijd in beslag heeft genomen om de motorblades te vervangen. Het toestel mocht na de schade zondag niet vertrekken uit Curaçao.

Om het hiaat op te vullen en de passagiers niet te duperen, heeft de SLM een MD83 gehuurd van World Atlantic waarmee gisteren de route Miami-Georgetown-Paramaribo is uitgevoerd. Met een gehuurde kist werd enkele dagen gevlogen op de route Paramaribo-Aruba-Miami.

'Bird strikes', botsingen tussen vogels en vliegtuigen, komen vaker voor en meestal tijdens het opstijgen van een toestel. In de afgelopen jaren zijn de aanvaringen tussen vogels en vliegtuigen toegenomen door het drukker wordende luchtvaartverkeer. Jaarlijks loopt de schade van 'bird strikes' wereldwijd in de miljarden dollars.

0 comments:

Een reactie plaatsen