donderdag 8 juni 2017

Diepgaand onderzoek op Curaçao naar vlees waarvan vervaldatum is verstreken

Minister Suzy Camelia-Römer hoopt binnen twee weken de eerste resultaten onderzoek te hebben


De afdeling Inspectie van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) begint binnenkort met een diepgaand onderzoek naar vlees waarvan de vervaldatum is verstreken. Aan de hand van het onderzoek zal, als dat nodig is, een klacht worden ingediend bij de EU en/of aangifte worden gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM). 

Dat zegt PIN-minister Suzy Camelia-Römer (GMN) vandaag, 8 juni 2017, in het Antilliaans Dagblad. Als het onderzoeksteam eenmaal is geïnstalleerd, hoopt de bewindsvrouwe binnen twee weken de eerste resultaten van het onderzoek binnen te hebben. Dan wordt het ook duidelijk wat de vervolgstappen zijn.

'Het onderzoek wordt gedaan terwijl de reguliere controles van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) gewoon doorgaan. De laatste tijd zijn er grote hoeveelheden vlees, en ook hoeveelheden garnalen, aangetroffen waarvan de vervaldatum al een tijd of een paar jaar was verstreken. Onderzoek moet uitwijzen of een product met vervaldatum 2008 bijvoorbeeld inderdaad in dat jaar is geïmporteerd of dat het product bij wijze van spreken begin dit jaar werd geïmporteerd (...)', aldus de minister.

0 comments:

Een reactie plaatsen