donderdag 8 juni 2017

Directeur NII, Limburg, ontkent met klem dat NDP-Assembleelid Doekhie opvolger Van der San is

'Berichten die circuleren onderdeel van campagne leugens te verspreiden en verwarring te stichten'...


President Desi Bouterse heeft nog geen kandidaat aangewezen ter opvolging van Eugene van der San die eerder deze week zijn portefeuille als minister van Justitie en Politie neerlegde. Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut (NII), ontkent met klem dat NDP-assembleelid Rashied Doekhie is uitverkoren, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 8 juni 2017. 

Het NII geeft hierover later vandaag een verklaring uit.

'Ik heb geen enkele naam bevestigd tegenover wie dan ook, omdat ik in deze fase nog geen enkele naam heb', zegt Limburg.

Sinds woensdag gaat een bericht rond (zie onderaan) dat Doekhie de nieuwe minister wordt en dat hij morgen op het districtscommissariaat in Nieuw-Nickerie wordt beëdigd. Volgens het, aldus Limburg, vals bericht zou ex-VHP'er Sharmila Kalidien-Mansaram als beleidsadviseur aan het kabinet van Doekhie worden toegevoegd.

Limburg wijst erop dat te zijner tijd de regering via de officiële kanalen, het NII, de media zal informeren wie de nieuwe minister wordt. Hij beweert, dat de berichten die nu circuleren 'onderdeel zijn van de campagne om leugens te verspreiden en verwarring te stichten'.

De directeur stelt dat de president zich uitvoerig laat informeren over de opvolging bij het ministerie van Justitie en Politie. 'We moeten hem even de ruimte geven om na te gaan wie een gedegen kandidaat is die meneer Van der San zou kunnen opvolgen.'0 comments:

Een reactie plaatsen