dinsdag 6 juni 2017

Districtscommissaris Pansa van Brokopondo: 'Ik heb niemand toestemming gegeven goud te zoeken in Brokopondo stuwmeer'

Pansa klaagt over gebrekkige communicatie door NH-ministerie met haar


Districtscommissaris Kenya Pansa van Brokopondo zegt vanochtend, dinsdag 6 juni 2017, op Starnieuws dat zij niemand toestemming heeft gegeven om goud te zoeken in het Brokopondo stuwmeer. Zij is hiervan niet op de hoogte. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft de activiteiten gisteren onmiddellijk laten stopzetten. De Commissie Ordening Goudsector is in het gebied geweest.

Er zijn metershoge dammen opgeworpen in het stuwmeer, waar naar goud wordt gezocht. De mannen die daar bezig waren moeten zich vandaag melden op het ministerie. Enkele van de mannen hebben aangegeven, dat zij met toestemming van de districtscommissaris goud aan het zoeken zijn. Er werden zelfs pasjes getoond, aldus Starnieuws.

De districtscommissaris zegt, dat het commissariaat pasjes heeft aangemaakt voor leden van goudzoekersorganisatie Makamboa in het Nieuw Koffiekampgebied. Er zijn geen pasjes verstrekt voor het stuwmeer. 'Daar weet ik niets van en ook ik wil een grondig onderzoek', zegt Pansa.

Ze zegt dat ze gisteren enkele uren op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen was. Deze kwestie is echter niet onder haar aandacht gebracht, terwijl het ministerie al op de hoogte was van de illegale activiteiten. Zij ontkent eveneens toestemming te hebben gegeven voor het zoeken naar goud in Brokopondo Centrum.

0 comments:

Een reactie plaatsen