zondag 11 juni 2017

Duizenden demonstrerende leerkrachten in Bogotá, Colombia, bestookt met traangas en waterkanon

Vakbonden kondigen demonstraties aan op 12 en 13 juni 

(Bron foto: Twitter)

Duizenden demonstrerende leerkrachten werden vrijdag bestookt met traangas en waterkanonnen in Bogota. Het verkeer raakte vrijdag in delen van de Colombiaanse hoofdstad vast, omdat de leraren nog een keer de straat op gingen om een beter loon en betere arbeidsvoorwaarden te eisen, zo bericht TeleSUR zaterdag 10 juni 2017.

Vakbonden zeggen, dat 4.000 mensen deelnamen aan de mars naar het ministerie van Onderwijs. Maar botsingen braken uit, toen de menigte begon met een sit-down actie. Oproerpolitie, die trachtte de wegen schoon te vegen, begon met traangas en waterkanon de demonstranten te lijf te gaan. Verscheidene mensen raakten gewond.

Routes naar het vliegveld raakten verstopt, omdat veel reizigers op de snelwegen moesten lopen om de terminals te bereiken. Laat op de middag waren de wegen weer vrij.

Ongeveer 320.000 leraren staken sinds 11 mei, waardoor lessen voor 8 miljoen studenten moesten worden stopgezet.

Zij willen dat de Colombiaanse regering zich houdt aan zijn belofte om het land tot het meest opgeleide in Latijns-Amerika te maken.

Tienduizenden mensen hebben zich dinsdag bij hun protesten in Bogota aangesloten. De leraren eisen fondsen voor voedselprogramma's, transport, infrastructuur, salarissen, laboratoria, sportvelden en internettoegang in scholen. Tot nu toe heeft de regering een bonus van 15 procent aangeboden die alleen beschikbaar zal zijn voor leraren die het langst in dienst zijn.

Vakbonden kondigen meer demonstraties aan op 12 en 13 juni


(Red.De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen