vrijdag 30 juni 2017

Edgar Ritfeld overtuigt van vrijspraak bij Krijgsraad

'De materiële en immateriële schade die ik heb geleden, is met geen pen te beschrijven'


Edgar Ritfeld weet zeker dat hij vrijspraak zal krijgen van de Krijgsraad. Hij had gewild dat vandaag, vrijdag 30 juni 2017, nog de Krijgsraad de eis tot vrijspraak van auditeur-militair Roy Elgin zou formaliseren. Zijn raadsman, Gerold Sewcharan, wilde gelijk zijn pleidooi houden. De Krijgsraad besliste echter, aldus Starnieuws, dat eerst het requisitoir in alle zaken wordt afgehandeld, voordat de advocaten kunnen pleiten. Ritfeld wil zijn naam gezuiverd hebben. Ritfeld zei vandaag, dat hij vijftien jaar gebukt gaat onder de beschuldiging van moord. Hij is opgelucht, maar nog niet blij, want de Krijgsraad moet nog een uitspraak doen. Hij wacht op legalisatie van de vrijspraak die is geëist.

'De materiële en immateriële schade die ik heb geleden, is met geen pen te beschrijven.' Sinds 2000 is hij onder behandeling van een arts. Elke maand moet hij zich weer melden en slikt dagelijks pillen tegen hoge bloeddruk.

Hij vindt het erg, dat hij op de verdachtenlijst is geplaatst. Bij het gerechtelijk vooronderzoek was dat al duidelijk. Nu heeft de auditeur-militair ook aangegeven, dat Ritfeld niet in Fort Zeelandia is geweest en ook niet betrokken is bij de moordplannen en uitvoering.

Ritfeld heeft er alles aan gedaan om zijn naam te zuiveren. Hij was de enige die beroep heeft aangetekend toen de Krijgsraad in een tussenvonnis de behandeling van het 8 decemberstrafproces had geschorst. Hij is zelfs naar de Amerikaanse commissie van het Hof van de Mensenrechten geweest, omdat de zaak hier te lang duurde.

0 comments:

Een reactie plaatsen