woensdag 14 juni 2017

Elviera Sandie nieuwe directrice directoraat Cultuur

'Ik zal met creatieve handelingen en ideeën de sector moeten helpen faciliteren' 


Elviera Sandie (zie foto - Bron: Facebook) wordt de nieuwe directeur van het directoraat Cultuur bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dat bevestigt zij dinsdag 13 juni 2017 in de Ware Tijd. 

'Ik was zeer verrast toen ik het telefoontje kreeg en ik ben blij dat ik mijn schouders onder het werk kan zetten om het beste uit deze sector te halen', aldus Sandie.

Sandie is sinds januari 2005 ondervoorzitster van het bestuur van het Cultureel Centrum Suriname. In 2006 mocht zij de rol van directrice vervullen aan datzelfde instituut, tot 2011. 

Sandie was door de ex-Cultuurdirecteur Stanley Sidoel in 2011 aangewezen als trekker voor het Jaar van de Afrikanen in Diaspora (2011), waarbij zij het document 'Bouwstenen voor samen, naar morgen' heeft geproduceerd, wat een blauwdruk is voor culturele organisaties om zichzelf te versterken. Zij heeft sociologie gestudeerd en behaalde de titel 'Master in Public Administration'.

'Zodra het minder goed gaat in een land wordt gesneden in Cultuur. Dat is nu nog steeds het geval, dus ik weet dat er uitdagingen zijn. Ik zal dus met creatieve handelingen en ideeën de sector moeten helpen faciliteren en daar is waar ik voor ga.' 

0 comments:

Een reactie plaatsen