dinsdag 6 juni 2017

Eugene van der San is bedankt door president Desi Bouterse

Kort lontje doet Van der San de onvermijdelijke das om...


Precies twee maanden en zes dagen na zijn beëdiging als minister van Justitie en Politie is Eugene van der San vanmiddag, dinsdag 6 juni 2017, bedankt door president Desi Bouterse. De acute aanleiding zijn de uitspraken die Van der San gedaan heeft op een persconferentie gisteren. Hij beschuldigde de veiligheidsadviseur van de president, Melvin Linscheer, ervan informatie te lekken naar VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, die hij bestempelde als 'de vijand'. 

De directeur van het Nationaal Informatie Instituut, Clifton Limburg, bevestigt op Starnieuws het ontslag van de minister. Starnieuws schrijft te hebben vernomen, dat vanaf de uitspraken de president diverse functionarissen heeft geconsulteerd. Vandaag is hij doorgegaan met de consultaties.

De president heeft ook gesproken met Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons, procureur-generaal Roy Baidjnath Panday en de waarnemend voorzitter van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks.

Van der San zei gisteren onder andere, dat hij zich nooit happy heeft gevoeld als minister, want in de eerste week werden zijn voorstellen getorpedeerd door Linscheer, de procureur-generaal en de directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira. Van der San wilde algehele opsporingsbevoegdheid invoeren en onderofficieren tot tweede luitenant van het Nationaal Leger ook opsporingsbevoegdheid geven.

0 comments:

Een reactie plaatsen