zaterdag 1 juli 2017

Ex-militair (39) uit Roosendaal opgepakt voor mensensmokkel

Man haalt meerdere Braziliaanse vrouwen naar Nederland om in zijn gezin te werken als au-pair


De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag 27 juni een 39-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van mensensmokkel en mensenhandel. De man zou in 2015 meerdere Braziliaanse vrouwen naar Nederland hebben gehaald om in zijn gezin te werken als au-pair, zo berichten de Koninklijke Marechaussee en de krant BN/De Stem vrijdag 30 juni 2017.

De Marechaussee kwam de man op het spoor na een melding van mogelijke mensensmokkel en een verklaring van een Braziliaanse vrouw. Uit het onderzoek dat daarop volgde bleek, dat de militair meerdere meisjes uit Brazilië illegaal naar Nederland haalde om in zijn gezin te werken. Daarnaast waren de omstandigheden waarin de vrouwen moesten werken zodanig, dat er mogelijk sprake was van uitbuiting.

Na de arrestatie van de verdachte werd zijn woning doorzocht. Daar werd een Braziliaanse vrouw aangetroffen die illegaal in Nederland verbleef. Ook werd een grote hoeveelheid militaire goederen gevonden die de man vermoedelijk tijdens zijn diensttijd heeft gestolen.

De militair heeft inmiddels de dienst verlaten.

De verdachte is ingesloten en is vandaag voor de rechter-commissaris geleid. Of de man op basis daarvan langer vast blijft zitten, is nog onduidelijk. De militaire goederen zijn in beslag genomen en de Braziliaanse vrouw is het vreemdelingentraject ingegaan. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt deze zaak verder onder leiding van het Openbaar Ministerie Zeeland West-Brabant.

0 comments:

Een reactie plaatsen