vrijdag 9 juni 2017

Ex-minister Van der San van Justitie en Politie heeft beheer over ministerie niet overgedragen aan waarnemer

Van der San is naar buitenland op vakantie zonder overdracht te regelen

Minister Miranda weer formeel ingesteld als ad interim tot overdracht aan waarnemer Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme


Ex-minister Eugene van der San van Justitie en Politie (JusPol) heeft het beheer over het ministerie niet overgedragen aan zijn waarnemer. Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme is belast met de waarneming op dit departement. Vicepresident Ashwin Adhin zegt vandaag, vrijdag 9 juni 2017, in een reactie op Starnieuws, dat minister ad interim van JusPol, Jerry Miranda (ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie), de overdracht zal doen. 

Van der San is gisteren met vakantie naar het buitenland vertrokken. Hij heeft zijn ontslagbrief dinsdag ingeleverd bij president Desi Bouterse.

De vicepresident merkt op dat door de complexe situatie die ontstaan is, Miranda weer formeel ingesteld wordt als ad interim. Daarna zal het beheer van het ministerie officieel overgedragen worden aan Welzijn.

Tijdens de regeringsvergadering dinsdagavond is Welzijn belast met het beheer van JusPol. De overdracht heeft echter nog niet plaatsgevonden.

De normale gang van zaken is, dat de minister die terugtreedt, het beheer van het departement overdraagt. Zo heeft ex-minister Jennifer van Dijk-Silos meegewerkt en het ministerie formeel overgedragen aan Welzijn, die belast was met de waarneming. Miranda was tot dan toe de ad-interim bewindsman. Nu zal die situatie hersteld worden, waarna Welzijn formeel rechtshandelingen kan verrichten

0 comments:

Een reactie plaatsen