zaterdag 24 juni 2017

FAI (Food and Agriculture Industries N.V.) mag bacoven exporteren naar Guyana

Ministerie van Handel, Industrie & Toerisme geeft toestemming 


FAI (Food and Agriculture Industries N.V.) heeft toestemming gekregen om bacoven te exporteren naar Guyana. In een schrijven is vastgelegd welke voedselveiligheidsmaatregelen in acht moeten worden genomen bij het verzenden van de lading. 

Het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme heeft als COTED-voorzitter (Council for Trade and Economic Development), samen met de ministeries van Landbouw, Veeteelt & Visserij en Buitenlandse Zaken diverse lobby activiteiten op verschillende fora uitgezet. Dit was nodig om het Pest Risk Analysis (PRA) onderzoek van FAI af te ronden.

De regering van Guyana heeft sedert 2015 de testresultaten van de PRA van FAI niet uitgegeven. Tijdens de laatst gehouden werkvergadering van Trade, vallend onder de Coöperation Council Suriname-Guyana, heeft Guyana aangegeven dat het PRA-onderzoek is afgerond. Dit heeft drie jaar geduurd, voor eigenlijk een proces dat normaal vijf tot tien jaar kan duren.

Het schrijven met de voedselveiligheidsmaatregen heeft Eduardo Melendez, Managing Director van FAI, donderdag uit handen van minister Ferdinand Welzijn mogen ontvangen.

Ter informatie:


0 comments:

Een reactie plaatsen