donderdag 8 juni 2017

FARC-rebellen in Colombia hebben 30% van hun wapens overhandigd aan VN

Wapens worden op 26 locaties in het land opgeslagen


FARC-rebellen in Colombia zeggen dat ze 30% van hun wapens hebben overhandigd aan de Verenigde Naties (VN)-monitoren, conform de vredesovereenkomst van vorig jaar. Zij zullen volgende woensdag nog een derde deel overhandigen, waarna de rest over twee weken wordt overhandig, aldus de BBC vandaag, donderdag 8 juni 2017.

De wapens worden op 26 locaties in het land opgeslagen.

Na vijf decennia van oorlog en jaren van onderhandelingen hebben de overheid en de grootste rebellengroep van het land vorig jaar de overeenkomst afgesloten. Er worden 7.000 geweren en pistolen overhandigd, voordat de FARC - de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) - een politieke partij kan worden.

FARC-leider Rodrigo Londoño Echeverri, die beter bekend staat als Timochenko, heeft gisteren de overdracht op social media aangekondigd.

Overheidsbronnen en de VN bevestigen, dat de wapens zijn overhandigd. FARC-rebellen hebben tot en met 20 juni de tijd alle wapens te overhandigen - een deadline die verlengd is vanaf de originele datum van 30 mei. (Bron foto top: FARC)

(Red. De Surinaamse Krant/BBC/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen