donderdag 8 juni 2017

Geen Kort Geding Linscheer tegen Van der San

Lucht weer opgeklaard tussen veiligheidsadviseur president en oud-minister...


Zo snel een storm opkomt in Suriname, zo snel gaat hij weer liggen. Ex-minister van Justitie en Politie, Eugene van der San, zegt vandaag, donderdag 8 juni 2017, dat hij niet zo overtuigend had moeten zeggen, dat de veiligheidsadviseur van de president, Melvin Linscheer, geheime informatie lekt naar VHP-voorzitter, Chandrikapersad Santokhi. Hij was er niet bij toen Linscheer met Santokhi gesprekken voerde. Santokhi is wel met een scenario bezig, daar blijft Van der San bij. 

Hij gaf een verklaring aan Clifton Limburg, die uitgezonden is in het SRS-programma Bakana Tori. Van der San stelt, dat hij het scenario van Santokhi moest ontzenuwen. De andere mensen die hij erbij betrokken had, biedt Van der San zijn verontschuldiging aan, zo schrijft Starnieuws.

De ex-minister was op weg naar de Johan Adolf Luchthaven toen hij Limburg belde. Hij is met een korte vakantie.

Linscheer, die live in de uitzending was, zei dat het groots is van Van der San dat hij zich heeft verontschuldigd.

Kort na de persconferentie, gisteren, heeft Linscheer een aantal reacties gehad. Veel wederzijdse vrienden en andere prominenten en ook de president hebben hem gevraagd, om te overwegen het Kort Geding in te trekken. Een uur na de persconferentie kreeg Linscheer een telefoontje van de broer van de ex-minister, Armand van der San. Er is een afspraak gemaakt voor een gesprek. Hij deed een beroep als broer van de ex-minister om af te zien van het Kort Geding.

Linscheer heeft contact gemaakt met de ex-minister en hij heeft hem afgezet op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Zij hebben over de uitlatingen met elkaar gesproken. Deze verklaring is voor Linscheer voldoende om het besluit te nemen om het Kort Geding in te trekken.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen