vrijdag 16 juni 2017

Geen school- en NVB-vervoer

Organisatie van Bushouders in Suriname voert een eendaagse actie

'Ons geduld en onze goodwill zijn op en we eisen hogere tarieven dan voorgesteld'


Zowel het schoolvervoer als transport van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) is vandaag, vrijdag 16 juni 2017, lamgelegd wegens een eendaagse actie van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS). Het tariefvoorstel van de overheid is gisteren van de tafel geveegd, aldus de Ware Tijd.

'We streven al twee jaar naar betere tarieven en hebben ons ultimatum sinds 20 januari telkens moeten verschuiven. Ons geduld en onze goodwill zijn op en we eisen hogere tarieven dan voorgesteld', zegt OBS-secretaris Radjesh Orie.

Hij wil echter niet in detail treden over de hoogte van het bod. De OBS had 136 procent verhoging gevraagd.

De organisatie heeft met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie gesproken. Partijen hadden 31 mei een intentieverklaring getekend, waarin onder andere stond, dat binnen twee weken de verhoging duidelijk moet zijn en dat die zou terugwerken vanaf mei 2016. 'Wanneer de voorgestelde verhoging zou ingaan, is niet ter sprake gekomen, omdat we niet akkoord gaan met het tariefvoorstel', zegt Orie.

De bussen en boten zullen vrijwel de hele dag niet beschikbaar zijn. De OBS hoopt dat de overheid met een beter bod komt. 'We gaan kijken wat de ontwikkelingen worden en op basis daarvan zullen we beslissen wat we zullen doen.'

0 comments:

Een reactie plaatsen