maandag 19 juni 2017

Germaine de Randamie is haar wereldtitel kwijt

UFC neemt kampioensgordel van De Randamie af

'Ze wil haar titel niet verdedigen tegen de nummer één uitdager Cris Cyborg'


Germaine de Randamie is haar wereldtitel alweer kwijt. De Nederlandse kroonde zich in februari tot kampioene van de nieuw opgerichte vedergewichtdivisie, maar de UFC (Ultimate Fighting Championship) heeft besloten om haar de kampioensgordel te ontnemen. De Amerikaanse MMA-organisatie (Mixed martial arts) maakte vandaag, maandag 19 ju i 2017, bekend dat de Braziliaanse Cris Cyborg en de Australische Megan Anderson op 29 juli gaan uitmaken wie de nieuwe kampioene wordt.

De Randamie won de titel na een omstreden zege op Holly Holm. De Utrechtse zegevierde op punten, maar deelde tot twee keer toe een harde stoot uit na de bel. Hetgeen tot veel commotie leidde. Holm wilde na het duel aanvankelijk in beroep gaan, maar zag daar later toch weer van af.

De UFC was voornemens om De Randamie haar titel te laten verdedigen tegen Cyborg, maar daar had de Nederlandse geen trek in. Ze zag een gevecht met de Braziliaanse totaal niet zitten vanwege diens dopingverleden. Bovendien wilde De Randamie eerst volledig herstellen van een handblessure.

'De UFC heeft Germaine de Randamie laten weten dat ze niet langer de vedergewichtkampioene is. Dit, omdat ze haar titel niet wilde verdedigen tegen de nummer één uitdager Cris Cyborg. De UFC verwacht dat elke kampioen, om de integriteit van de sport te behouden, de strijd aangaat met haar concurrenten.'


(Red. De Surinaamse Krant/De Telegraaf/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen