donderdag 1 juni 2017

Girjasing (VHP): 'Hoe vernietig je een land met succes? Ga bij Bouterse op les'

'Grote plannen maken is zoethouderij en voor-de-gek-houderij'

- 'Ontwikkelingsplan 2017-2021 is nergens concreet over inkomsten'
- 'Men zegt nooit hoe men aan het geld komt, men wacht gewoon tot olie- en goudprijs stijgen'


'Wij hoefden niet zover te komen. Wij hadden 3.4 miljard Amerikaanse dollar in kas. Er waren al tekenen dat het slecht ging. Men heeft het geld echter direct gebost in het eerste jaar van Bouterse. Onze kindskinderen moeten weten hoe wij dit niveau hebben bereikt. Hoe vernietig je een land met succes? Ga bij Bouterse op les', zegt volksvertegenwoordiger Shailendra Girjasing (VHP) vandaag, donderdag 1 juni 2017, in het Dagblad Suriname. 

Momenteel stellen voornemens van de regering volgens Girjasing niet veel voor, zolang de regering niet aangeeft hoe zij die wenst te realiseren. 'Belangrijk is dat zij mij moeten aangeven hoe zij aan het geld komen. Er worden - niet alleen bij deze regering, maar ook in het verleden - districtsplannen ingediend, maar het enige dat ontbreekt, is het geld om de zaak uit te voeren', aldus Girjasing.

Grote plannen maken is volgens Girjasing zoethouderij en voor-de-gek-houderij. De president moet het land naar zijn oordeel concreet aangeven hoeveel geld hij nodig heeft, waarvoor hij het geld nodig heeft en waar hij het geld zal halen. Dit ziet Girjasing in ieder geval niet terug in de laatste productie van het Planbureau (Ontwikkelingsplan 2017-2021). Naar zijn kennis is het plan nergens concreet over inkomsten.

'Loze beloftes zijn voor verkiezingscampagnes. Men moet voorwaarden scheppen, zodat ik vertrouwen krijg. Dit is een verhaal welke je aan de kinderen moet voorlezen, voor ze aan het slapen gaan. Men zegt nooit hoe men aan het geld komt. Men wacht gewoon tot de olieprijs en de goudprijs stijgen', beweert de politicus.

Girjasing zou niet willen komen met nieuwe redenen om de vinger op de zere plek te leggen. Hij blikt telkens terug op de mooie kansen die de regering voorbij heeft laten gaan toen de staatskas voldoende geld had. Het geld is alleen aan consumptie besteed. Er is niet gedacht aan de toekomst, waardoor er nu moeilijk is om uit het dal te geraken. 'Het is historisch dat de regering zoveel geld heeft opgemaakt en de besteding daarvan niet kan verklaren. Als men het verklaart, komt men ook terecht op een dood spoor', aldus Girjasing.

0 comments:

Een reactie plaatsen