donderdag 8 juni 2017

Importeur van levensmiddelen Arun Hindori : 'Nu staat het water ons tot aan de lippen'

'Bedrijven in onze branche staan zelfs op punt mensen gedwongen af te vloeien'


Importeurs van levensmiddelen hebben het zwaar te verduren gehad de afgelopen twee jaar vanwege de crisis in het land. 'Nu staat het water ons tot aan de lippen', zegt Arun Hindori,(zie foto - Bron: Facebook) directeur van de Cirkel Group of Companies (CGC), vandaag, donderdag 8 juni 2017, in de Ware Tijd.

Het gaat vooral om de uitgeholde koopkracht van consumenten, die zich op de handel wreekt.

'Onze omzet is tussen de 30 en 50 procent gedaald in 2015, en nog verder met 10 tot 20 procent in 2016. Wij hebben twee zware jaren achter de rug en ik kan u zeggen dat de branche nog steeds gebukt gaat onder de situatie. Bedrijven in onze branche staan zelfs op het punt om mensen gedwongen af te vloeien om het hoofd boven water te kunnen houden. Als ondernemers maken wij er het beste van, maar de regering moet het voortouw nemen om de juiste maatregelen te treffen. Het gaat vaak niet om moeilijke dingen, maar de politieke wil moet er zijn.'

'Ten eerste moet de regering haar begroting in evenwicht brengen en ophouden om veel meer geld uit te geven dan ze binnenkrijgt. Daarnaast moeten er stappen worden ondernomen voor het herstellen van de koopkracht, die zeker met 100 procent is gedaald door de stijging van de koersen de afgelopen twee jaar.'

Ook Combé Markt, met 350 medewerkers, heeft het moeilijk gehad de afgelopen twee jaar. 'Onze omzet is tussen de 33 en 36 procent teruggevallen', zegt directielid Radjen Ramsoediet. Het bedrijf heeft zich toch weten te handhaven zonder personeel te hoeven ontslaan.

1 comments:

  1. Dit is respectloos brutaal hypocriet, meneer hindori pleegt een aanslag op de intelligentie van de kopers van zijn eigen door-verkoopwaar .
    Het is feitelijk de importeurs die de wisselkoers in belangrijke mate meehelpen opschroeven ! Ze vormen een katalyserende opdrijvende kracht !
    Simpel omdat ze in hun 'legale' prijs aanpassingen, een extra opslag rekenen voor toekomstige koersverschillen .
    Nog voor de eerste devaluatie in 2016, was RUDISA de éérste handelaar, die zijn prijzen aanpaste aan de nog, te volgen en wel op diamond blue water, en zijn sigaretten-lijn.

    BeantwoordenVerwijderen