woensdag 7 juni 2017

Karta-Bink (Pertjajah Luhur): 'Waar blijven de flitspalen van de regering?'

'Het kan toch niet zo zijn dat we elke week fatale verkeersongevallen hebben? 


'Waar blijven de flitspalen van de regering? Ik vind dat het nu hoogtijd is dat die flitspalen van de grond komen! Het kan toch niet zo zijn dat we elke week fatale verkeersongevallen hebben? Mensen rijden als demonen op de wegen. En dit kan niet. Zij vormen niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor de overige weggebruikers', zegt het Pertjajah Luhur (PL)-Assembleelid Ingrid Karta-Bink dinsdag 6 juni 2017 in het Dagblad Suriname. 

Karta-Bink vindt dat de flitspalen heden ten dage vooral onmisbaar zijn op de Oost-Westverbinding, omdat er enorme verkeersongevallen geregistreerd zijn in dit gebied. 'Ook in het district Commewijne zijn de flitspalen essentieel.'

De regering was in het afgelopen jaar voornemens om de verkeersveiligheid te vergroten middels elektronisch apparatuur. In dit kader had de gewezen minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, te kennen gegeven dat er een verkeersveiligheidsinstituut in het leven geroepen zou worden. Volgens de minister zou er in 2017 moderne apparatuur op de wegen te zien zijn, aangezien de huidige flitspalen naar zeggen van Van Dijk-Silos volstrekt waardeloos zijn. Het ziet ernaar uit dat de ontheffing van de minister ook een einde heeft gebracht aan de mooie plannen in het teken van verkeersveiligheid.

'Als er geen flitspalen geplaatst kunnen worden, waarom zet men dan geen drempels?'

Er waren zes flitspalen aangekocht in 2009 onder oud-minister Chandrikapersad Santokhi, waarvan slechts drie voorzien waren van een camera.

De flitspaal is een camera-installatie, waarmee er foto’s gemaakt worden van de kentekenplaat wanneer de maximale toegestane snelheid wordt overschreden. Zo'n foto gaat naar een databank van de politie, waar achterhaald wordt op wiens naam het voertuig geregistreerd staat. De persoon krijgt vervolgens een oproep binnen 30 dagen om de boete te voldoen. Flitspalen komen overal ter wereld voor en het heeft een preventieve werking. De flitspalen moeten overigens zodanig geïnstalleerd worden dat men geen schade daaraan kan toebrengen.

0 comments:

Een reactie plaatsen