maandag 26 juni 2017

Kenvin Forster verslaat Donovan ‘Isri Don’ Dongo bij vliegtuig trekken

Forster weer ‘The Strongest Man’ van Suriname

(Bron foto: Starnieuws)

Kenvin Forster is nog steeds ‘The Strongest Man’ van Suriname. Hij heeft gisteren zijn kracht aangetoond, door een Antonov 28-vliegtuig met een gewicht van rond de vier ton 25,10 meter vooruit te trekken op vliegveld Zorg en Hoop. Forster heeft het vliegtuig 14 centimeter verder getrokken dan Donovan ‘Isri Don’ Dongo tijdens de door Mark-It NV georganiseerde ‘Strong Man Competion’. Dit meldt Starnieuws vandaag, maandag 26 juni 2017.De sport voor krachtpatsers werd na vier jaren weer gebracht. Forster was winnaar van de laatste drie competities.

Zestien mannen namen deel aan de wedstrijd. In de +100 klasse stond Forster nummer één. Hij werd ook de overall winnaar. Op het onderdeel gewichtheffen heeft hij 13 keer 100 kilo omhoog getild. In de ‘log pull’ ronde, waarbij twee krachtpatsers elkaar uit een cirkel moeten stoten met een balk, heeft hij ook zijn superioriteit bewezen.

In de -100 klasse werd de winnaar Dillon Mahadeo uit Guyana. In zijn categorie heeft hij 27 keer 50 kilo kunnen heffe en heeft het vliegtuigje 8,85 meter voortgetrokken.

Het evenement werd georganiseerd om de sport te promoten, landelijk en in de regio, aldus Shantrel Esajas van Mark-It NV. 'We zijn een nieuw bedrijf en dit is onze eerste evenement. Wij hebben dit geprobeerd, maar het lijkt mij succesvol te zijn verlopen. Wij willen een stapje verder gaan met deze sport door vrouwen erin op te nemen. We hebben van de vrouwen een verzoek gehad om ook een ‘strong woman’ of zo te organiseren. We kijken nog, ik beloof niets, maar het is best wel mogelijk gezien het succes van vandaag.'

'Misschien zijn er meer strong men, ze moeten nog naar buiten komen. Ik heb in elk geval alweer laten zien dat ik het ben. Het was goed, het was echt goed. Deze sport moet blijven, het moet echt doorgaan en groter worden. Strong Man en Powerliften moeten bekend worden', zei Forster.

0 comments:

Een reactie plaatsen