donderdag 1 juni 2017

Kinderen zouden zijn 'omgekocht' om met oppositie te protesteren tegen regering-Maduro

Kinderen beweren geld, schoenen, kleding en snoep aangeboden te hebben gekregen...


In een reeks interviews onthullen kinderen hoe ze geld, schoenen, kleding en snoep aangeboden hebben gekregen om te protesteren tegen de regering-Maduro (Bron foto: Prensa Latina). De Venezolaanse oppositie koopt kinderen om, om deel te nemen aan gewelddadige straatprotesten, aldus een door staatszender TeleSUR gisteren vastgelegde videogetuigenis, zo bericht de zender vandaag, donderdag 1 juni 2017 . 

De video laat zien, dat kinderen hun leven riskeren in dodelijke protesten tegen de Venezolaanse regering voor zo weinig als snoepjes. Een minderjarige zegt, dat ze 'kleding, geld, schoenen, snoep, alles' krijgen om ammunitie door te geven, zoals benzine, stenen of molotov-cocktails. 'Op een dag kan ik 50.000 bolivars maken,' zegt een andere minderjarige.

Op de vraag of het iemand van de oppositie of Chavistas was die hem betalen, antwoordt het kind, 'iemand die bekend is bij de oppositie'.


De gewone media hebben deze minderjarigen als 'kinderen van het verzet' afgeschilderd, ondanks bewijs dat ze omgekocht zijn door de oppositie en worden gebruikt als kanonnenvoer.

President Nicolas Maduro heeft de oppositie veroordeeld voor het gebruik van kinderen in hun gewelddadige anti-overheidscampagnes en beschuldigt ze van het in gevaar brengen van levens ten voordele van hun politieke zaak.

Onder de meer dan 70 mensen die zijn gedood sinds de door de oppositie vanaf april georganiseerde protesten tegen de regering, zijn minstens vier minderjarigen.

De nieuwe video is verschenen op het moment, dat Venezuela in de 11e week van rechtse dodelijke protesten is beland, aldus TeleSUR.

(Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR)

0 comments:

Een reactie plaatsen