woensdag 14 juni 2017

Krokodillen- en slangenleer in beslag genomen bij een modewinkel in Amsterdam

Leer van krokodillen, pythons en anaconda’s aangetroffen in schoenen, jassen, riemen, rokken 


Bij een modewinkel in Amsterdam zijn 105 paar schoenen en onder meer jassen, riemen, rokken in beslag genomen omdat ze (deels) bestaan uit leer van krokodillen, pythons en anaconda’s. Dit meldt vandaag, woensdag 14 juni 2017, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)(zie foto - Bron: NVWA).

Leer van deze beschermde dieren mag alleen verhandeld worden als dit aantoonbaar afkomstig is van dieren die binnen de Europese Unie zijn gekweekt of aantoonbaar met een CITES-invoervergunning binnen de Europese Unie is binnengebracht. Omdat de eigenaren van de winkel dit niet konden zijn de kledingstukken in bewaring genomen.

Daarnaast wordt tegen de eigenaren van de winkel proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Wet natuurbescherming Het proces-verbaal wordt verstuurd naar het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. Een Officier van Justitie zal beslissen welk vervolg de zaak krijgt.

De kledingstukken zijn overgebracht naar een opslaghouder. Als de winkel alsnog kan aantonen dat de herkomst van de kleding legaal is, kan besloten worden de goederen terug te geven.

De eigenaren van de winkel hebben een verzoek om voorlopige voorziening aangevraagd om het in bewaring nemen van de kledingstukken te voorkomen. Dit verzoeMeer informatie

0 comments:

Een reactie plaatsen