maandag 5 juni 2017

Leden Korps Penitentiaire Ambtenaren nemen in Nickerie taxi onder vuur

KPA's zouden op jacht zijn geweest naar een ontvluchte gedetineerde uit PI Hazard...


Leden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) hebben vanochtend, maandag 5 juni 2017, een chauffeur van Fany’s Taxi beschoten. Het incident heeft plaatsgevonden tussen half een en een uur, aldus Starnieuws.

Taxichauffeur Jeetin Hemraj heeft de schrik van zijn leven gehad, toe hij een vrouw die belde voor een taxirit, moest afzetten. Hij reed met zijn klant langs de weg voorbij de plaats waar padie kaft wordt verbrand. Op gegeven moment merkte hij dat hij werd gevolgd door een witte Toyota Ractis. Hemraj verminderde zijn vaart en het ander voertuig reed even naast zijn voertuig.

Vervolgens zag hij drie mannen met vuistvuurwapens en een automatisch geweer uitstappen. De chauffeur, die dacht dat het criminelen waren, gaf plankgas, waarop de auto werd doorzeefd met kogels. Op de auto zijn niet minder dan 17 kogelinslagen te zien.


Hemraj heeft de taxi gereden naar politiepost Corantijnpolder en zijn verhaal gedaan en aangifte gedaan van het incident. De politie heeft ook de klant, die in de auto bij de taxichauffeur zat, gehoord.

De politie heeft na de aangifte opgemerkt, dat het penitentiaire ambtenaren zijn die hebben geschoten. Ze zijn op zoek naar een ontvluchte gedetineerde. Hij is een man van Braziliaanse komaf en is veroordeeld door de Kantonrechter tot een gevangenisstraf van 10 jaar met aftrek wegens moord, doodslag en overtreding van de Wet op Verdovende Middelen. Het is nog niet bekend hoe de gedetineerde zijn vlucht mogelijk heeft gemaakt.

Shierali Nasserali, manager van Fany’s, is verbolgen. Hij zegt dat dit niet zo zal worden gelaten, 'mensen konden zijn gedood'. De chauffeur heeft een trauma overgehouden na het voorval, 'wie bekommert zich om hem?', vraagt Nasserali.

Chauffeur Hemraj wil nu geen nachtdiensten meer doen. Nasserali zegt dat de directeur van Hazard heeft gezegd, dat er een onderzoek komt naar het incident. Ook de gewestelijke politiecommandant Oedit van het Korps Politie Suriname stelt, dat er een onderzoek volgt naar mogelijk overmatig wapengeweld.

(Bron foto's: Facebook)

0 comments:

Een reactie plaatsen