dinsdag 20 juni 2017

Leden Nationale Garde Venezuela aangehouden voor 'onnodig gebruik van een vuurwapen'

17-Jarige demonstrant doodgeschoten in Caracas


Een Venezolaanse tiener die deelnam aan een anti-overheid protest is gedood in Caracas, zo is vandaag, dinsdag 20 juni 2017, bevestigd door justitiële autoriteiten. aldus de BBC. Fabián Urbina, 17, werd doodgeschoten toen veiligheidsdiensten en demonstranten botst in de Altamira buurt. 

Minister van Binnenlandse Zaken Néstor Reverol sprak over een mogelijk 'onbehoorlijk en onevenredig gebruik van geweld' door de veiligheidsmacht. Hij zei, dat een aantal officieren onderzocht wordt.

Reverol veroordeelde ook 'het geweld en de oproepen tot opstand van de Venezolaanse oppositie'. Mensenrechten Ombudsman Tarek William Saab tweete. dat twee leden van de Nationale Garde wegens  'onnodig gebruik van een vuurwapen' zijn aangehouden:

Er zijn bijna dagelijks anti-overheids protesten in Venezuela geweest in de afgelopen 80 dagen, aangezien de economische en politieke crisis van het land is verslechterd. Veel van de demonstraties zijn geëindigd in geweld, omdat betogers benzinebommen en stenen gooien en de politie reageert met traangas.


Een foto van een fotograaf van Reuters laat een lid zien van de Nationale Garde die een pistool richt op de betogers.
(Red. De Surinaamse Krant/BBC/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen