maandag 19 juni 2017

Leden van de Bond Landsdienaren Crèches in actie

'Er is een invasie van personen, die met beschikking en al posities innemen'


Leden van de Bond Landsdienaren Crèches (BLC) vangen vanmorgen, maandag 19 juni 2017, geen kinderen op. Zij zijn in actie en zullen in de verschillende crèches blijven in afwachting van aanvaardbare correctie door de werkgever. De bond heeft een protestbrief naar de regering gestuurd via de Confederatie van Organisaties voor Landsdienaren (COL), aldus Starnieuws.

De ouders/verzorgers van pupillen wordt gevraagd hiermee rekening te houden.

Op de algemene ledenvergadering van de BLC hebben de leden het bondsbestuur om uitleg gevraagd over vreemde verwikkelingen in de overheidscrèches. Er is een invasie van personen, die met beschikking en al posities innemen en daarbij de carrièrekans blokkeren voor de assistent-crèche leidsters, crèche leidsters en groepsleidsters, stelt de COL in een persbericht.

Het verantwoordelijk ministerie heeft recentelijk 32 crècheleidsters opgeleid tot groepsleidsters. Deze medewerksters wachten nog steeds op de formele stukken. Inmiddels worden sinds kort externe personen naar de crèches gestuurd. Ook zijn zij geconfronteerd met het afstoten van de educatieve aspecten van hun werkgebied.

Vooral de parttimers, die ruim twee jaar verbonden zijn aan de crèches, verkeren nu in grote onzekerheid over hun werkplek. De werkgever heeft het bondsbestuur niet op de hoogte gesteld van deze dreigende en ingrijpende verwikkeling, aldus de COL.

0 comments:

Een reactie plaatsen