vrijdag 2 juni 2017

Leiding bij staatstelevisiezender STVS wordt vervangen

NII: Sandra Polak wordt voorgedragen als voorzitster nieuwe Raad van Toezicht STVS en SRS

Regering moet op de STVS een eigen kanaal krijgen


De leiding bij staatstelevisiezender STVS wordt binnen afzienbare tijd vervangen. Sandra Polak wordt door het pas ingestelde Nationaal Informatie Instituut (NII) voorgedragen om benoemd te worden als voorzitter van de nieuwe Raad van Toezicht bij de STVS en staatszender SRS. Zij komt in de plaats van Vivian Gordon. Dit wordt bevestigd door NII-directeur Clifton Limburg, aldus vandaag, 2 juni 2017, de Ware Tijd. 

Polak heeft enige tijd gewerkt op het Kabinet van de President.

Ook in de dagelijkse leiding bij de STVS komt verandering. Zodra de nieuwe Raad zal zijn aangetreden zal een nieuwe directeur bij de STVS worden aangesteld. Het bedrijf wordt momenteel geleid door een coördinatieteam onder leiding van Shurley Lackin.

Na het aantreden van de nieuwe leiding zal 'het proces van reorganisatie van de STVS moeten beginnen. Daarbij zal de vakbond heel nauw betrokken worden', aldus Limburg.

De organisatiegraad van het bedrijf moet worden verbeterd. De staatszender zal worden klaargestoomd om een centrale rol te vervullen in de overheidsvoorlichting. Limburg: 'Lackin heeft zich ten volle ingezet om van het bedrijf het beste te maken. Waar nodig zullen we een beroep op haar doen om op een ander niveau gebruik te maken van haar inzichten en kwaliteiten.'

De bedoeling is dat naast het DNA-kanaal bij de STVS ook de regering daar een eigen kanaal krijgt.

0 comments:

Een reactie plaatsen