dinsdag 13 juni 2017

Levenslang geeist tegen 25-jarige Braziliaan voor twee moorden in Oelemariegebied

Verdachte ontkent moord op Maria Martins Silva Da Silva (53) en Melvin Fraser (31)


De Officier van Justitie (OvJ) heeft gisteren levenslange gevangenisstraf geëist tegen de Braziliaan A.P. (25) wordt de moord op Maria Martins Silva Da Silva (53) en Melvin Fraser (31) in het Oelemariegebied op 28 juni vorig jaar. De man blijft erbij dat hij geen van de moorden heeft gepleegd. 

De verdachte wordt bijgestaan door advocaten Irvin Kanhai en Arjen Ramlakhan, aldus Starnieuws vandaag, dinsdag 13 juni 2017.

De politie kreeg 28 juni 2016 een melding binnen van de moord op Fraser. Ook vernam zij, dat P. het bos ingevlucht was met een geweer. Volgens een aangeefster had de verdachte zonder toestemming haar buitenboordmotor en een houten boot weggenomen. Daarmee was hij gevlucht. Een getuige had verklaard,dat de verdachte op zijn boot geschoten had. De hagelinslagen waren duidelijk zichtbaar. Een andere getuige verklaarde, dat de verdachte en Fraser al ruim een maand mot met elkaar hadden.

P. had eerst de leiding over de security in een goudzoekerskamp, maar die functie was hij kwijtgeraakt. Het lichaam van Fraser werd in het kamp aangetroffen. Iets verder in een ander kamp werd het ontzielde lichaam van Da Silva gevonden. De vrouw lag naakt op haar rug in het bed. Haar benen waren vastgebonden aan kleine balken van het bed. Haar gezicht was afgedekt met kledingstukken. Het lichaam vertoonde onderhuidse bloedingen en zij had diverse bijtverwondingen. Haar voorhoofd had een barstwond. Ook haar hals was donkerrood. Zij was door verstikking om het leven gebracht. Fraser stierf door bloedverlies als gevolg van de opgelopen verwonding aan de rechterborst.

Volgens de echtgenoot van Da Silva werkten hij en zijn vrouw als operator en kokkin. Volgens de man was Da Silva geen sekswerkster. De verdachte was voorganger en Da Silva was christen. P. had verklaard, dat de vrouw voor hem en nog andere mannen in het gebied kookte.

Op de bewuste dag had hij een afspraak met haar. Hij ging met een ATV naar het kamp van de vrouw. Hij had wat alcohol op, maar was niet dronken. Hij wist wel wat hij deed, beweerde hij. Terwijl hij seks met haar bedreef, zou hij een black out hebben gekregen en kwam pas rond zes uur in de ochtend bij. Hij zag dat Maria niet meer leefde. De voeten van Maria waren aan het bed vastgemaakt. Zij was verkracht.
Volgens de OvJ is de verdachte de laatste persoon geweest die bij Da Silva was geweest. Ze concludeert, dat de verdachte de vrouw verkracht en vermoord heeft.

De man wist vervolgens niet wat hij moest doen en ging naar de Oelemarierivier om na te denken. Toen hij bij de rivier zat, kwam Fraser, aldus P. Hij zou de verdachte gepest hebben en gezegd hebben, dat hij een sukkel is. Hij bleef maar pesten en ze raakten in een heftige discussie. De woordenwisseling eindigde in een worsteling. Fraser zou hem gestoken hebben in zijn hals. Hij zag dat de man in zijn borststreek was geraakt. Fraser kwam te overlijden.

Bij de politie had de verdachte verklaard, dat hij Fraser ontwapend had en dat hij Fraser driemaal gestoken had met een broodmes.

In de omgeving van het kamp van Da Silva waren bloedsporen aangetroffen die vermoedelijk van Fraser waren. Er zou ook geworsteld zijn.

Uit het psychiatrische rapport blijkt. dat de verdachte niet aan een ziekelijke stoornis en of een gebrekkige ontwikkeling lijdt. Er kan wel sprake zijn van alcoholmisbruik.

Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen, dat de verdachte de vrouw vermoedelijk heeft verkracht en haar gezicht heeft dichtgedrukt, waardoor zij is overleden. Melvin Fraser die de handelingen van de dader had gezien, is door de dader doodgestoken.

Op 10 juli zullen de advocaten pleiten in deze zaak.

0 comments:

Een reactie plaatsen