dinsdag 13 juni 2017

Maleisische ambassadeur en gezin in Chili beroofd door vijf overvallers

Geld, sieraden en andere waardevolle goederen buitgemaakt


Rovers zijn zondag de ambtswoning van de Maleisische ambassadeur in Chili te Santiago, Mohamad Rameez Yahya, binnengedrongen en verdwenen met geld, sieraden en andere waardevolle goederen, ter waarde van zo'n 39 miljoen Chileense pesos. Dit berichten media in Maleisië, waaronder FreeMalaysiaToday en The Malay Mail Online, vandaag, dinsdag 13 juni 2017.

Bij de overval, die plaatsvond in Las Condes, een luxe buitenwijk in de Chileense hoofdstad Santiago, werden Rameez, zijn vrouw en hun vijf kinderen, gebonden door vijf rovers, volgens het Chileense nieuwsportaal SoyChile.


Het incident is naar verwachting laat zondagavond gebeurd, omstreeks kwart over elf lokale tijd Inmiddels meldde een ander Chileens nieuwsportaal, Biobiochile.cl, dat de rovers gewelddadig waren en ook de ambassadeur en zijn familie bedreigden.


'Ze sloegen me op het hoofd en bonden ook onze handen. Een van hen dreigde ook mijn vrouw te pijn te doen en een oor af te snijden. Nadat de rovers alle juwelen van mijn vrouw en kinderen hadden genomen, vroegen ze om al het geld dat we thuis hadden. Ze hebben zelfs gedreigd om mijn kinderen te doden als ik weigerde om ze geld te geven', zei Rameez, aldus Biobiochile.

Hij heeft gisteren een persconferentie belegd en de ervaring van zijn familie gedeeld. Rameez vertelde de Chileense media, dat terwijl de familie nog steeds door het incident is getraumatiseerd, ze allemaal gewoon opgelucht zijn om ongedeerd te zijn ontsnapt.

(Red. De Surinaamse Krant/FreeMalaysiaToday/The Malay Mail Online)

0 comments:

Een reactie plaatsen